De makelaardij die het net even anders doet.

Harm Stuut makelaardij is een kantoor waar de klant centraal staat en waar integriteit en betrouwbaarheid sleutelbegrippen zijn. Het “Makelen” wordt verzorgd door Harm Stuut (DNV-Gecertificeerd Register-Makelaar/taxateur Onroerende Zaken en gediplomeerd hypotheekadviseur). De administratieve ondersteuning wordt verzorgd door Gea Stuut-Schutter. Het werkgebeid beslaat geheel (Oost)Groningen en met name het mooie Oldambt.

“Harm Stuut Makelaardij is met recht THUIS IN HET OLDAMBT”

Wij heten u van harte welkom en nodigen u graag uit om verder rond te kijken op onze website. Mocht u nog vragen hebben of overwegen om gebruik te maken van onze diensten, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

Met vriendelijke groet,

Gea en Harm Stuut

Hoe denken wij er over?

Woningmarkt 2020
De crisis was nog maar net goed en wel voorbij, doordat economische herstel doorzette, of we kregen te maken met Corona en alle gevolgen daarvan. Voorlopig lijken de gevolgen voor de woningmarkt mee te vallen, maar op langere termijn zou er wel degelijk negatieve gevolgen kunnen optreden. Enkele geldverstrekkers hebben hun hypotheekrente al een beetje verhoogd. Dan lopen de onderhandelingen over de (no deal)  BREXIT zeer stroef, dus ook dat veroorzaakt nog wat onzekerheid.

De Woningmarkt is duidelijk hersteld. Het aantal verkochte woningen is sterk gestegen en daardoor neemt het aanbod aan woningen (sterk) af. De gemiddelde koopprijzen stijgen en er wordt steeds vaker ‘overboden’. Eén van de oorzaken daarvoor is natuurlijk de historisch lage hypotheekrente, waarvan starters, maar ook doorstarters (nog) kunnen profiteren.

Ook in (Oost) Groningen gaan de koopprijzen omhoog, hoewel er wel grote plaatselijke verschillen zijn. De opgaande lijn die was ingezet zet zich nog steeds door. We zien ook de vraagprijzen al weer (sterk) stijgen, maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Kopers raken steeds vaker ontmoedigd en haken soms af. De krapte (gekte) op de woningmarkt, zoals in de stad Groningen, is inmiddels ook in ons werkgebied aan de orde, maar dan vooral voor woonkernen zoals Winschoten, waar kandidaat kopers voor courante woningen in de rij staan. Het blijft dus wel zaak om met een realistische vraagprijs te werken, maar je moet als verkoper ook weer niet te bang zijn. Je kunt behoorlijk hoger insteken dan b.v. 1 jaar geleden. Wij adviseren u natuurlijk graag op basis van onze kennis en ervaring. Wij komen graag bij u langs voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE waardebepaling.

Het imago van de makelaars
Harm Stuut Makelaardij staat voor open en eerlijk zaken doen. Geen dingen beloven die je niet waar kunt maken en altijd gemaakte afspraken 100% nakomen. Onze opvatting is, dat een goede makelaar geen trucjes nodig heeft om tot goede resultaten te komen. Net als andere makelaars kunnen ook wij niet toveren, maar we willen ons wel volledig inzetten en onze courtage op een eerlijke manier verdienen en dus niet ten koste van de klant. Wat ons betreft hoeven makelaars geen slecht imago te hebben.

Actief en flexibel makelen
Door de wispelturige woningmarkt staan woningen soms toch nog lang te koop, maar soms verdringen de kandidaten zich. Het kopen van een woning kan daardoor een probleem worden. Het aanbod is sterk afgenomen en verkopen gaan soms erg snel, waardoor de koper niet meer alle tijd heeft om zijn/haar keuze te maken en om ‘er tussen te komen’. Omdat de aankoop dus moeilijker wordt kan het nuttig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen, dat vergroot de kansen. Het verkopen van een woning gaat steeds gemakkelijker, vooral als er een goede prijsstelling is een actieve makelaar, die de woning optimaal presenteert, die de juiste verkoopstrategie bepaalt, die zijn netwerken optimaal benut en die flexibel is.

Iedere bezichtiging is een kans om de woning te verkopen, dus moet de drempel voor de belangstellenden zo laag mogelijk zijn. Dit vergt flexibiliteit en inzet van de makelaar hetgeen bij Harm Stuut Makelaardij vanzelfsprekend is. We zijn overdag bereikbaar vanaf 9:00 tot 17:30 uur. Bezichtigingen na werktijd (late middag of vroege avond) hoeven bij ons geen probleem te zijn.

“No cure,  no pay”
Harm Stuut Makelaardij past geen intrekkingskosten toe wanneer de bemiddeling wordt gestopt (komt ook vrijwel niet voor). Onze opvatting is, dat wij uw opdracht zodanig zullen uitvoeren en het in ons gestelde vertrouwen zodanig zullen waar maken, dat u geen reden zult hebben de opdracht in te trekken. Mocht u desondanks toch willen (of moeten) stoppen met de verkoop, dan betaalt u alleen daadwerkelijk gemaakte (aanloop) kosten zoals algemene verkoop(aanloop)kosten, eventuele advertentiekosten en kosten voor Funda, maar geen verkapte courtage in de vorm van intrekkingskosten.

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn
Mede doordat we geen hoge overheadkosten hebben, kunnen we de tarieven laag houden. Courtage bij verkoop bedraagt 1,75% inclusief BTW, met een minimum van € 2.250,00.
Voor duurdere objecten (vanaf 250.000) geldt een lagere courtage.

U kiest uw makelaar natuurlijk niet vanwege het gunstige tarief, maar het is natuurlijk mooi meegenomen als u dat toch veel geld kan besparen!
Wij adverteren vrijwel niet. Dat zou alleen maar onnodige kosten voor u betekenen. De presentatie op internet moet goed en actueel zijn en daar zorgen we uiteraard voor, o.a. door de presentatie van plattegronden en door professionele foto’s.

Gratis waardebepaling
Wij doen graag mee aan het afgeven van een gratis waardebepaling, maar we kijken daarbij heel nadrukkelijk naar de actuele situatie op de woningmarkt.  Natuurlijk gaan we proberen om voor u een goede prijs te realiseren, maar u krijgt van ons een reële verkoopwaarde te horen, zodat u ook daadwerkelijk een kans heeft op serieuze reacties en op verkoop.
Een juiste waardebepaling is een serieuze zaak en van zeer groot belang voor de verkoop van uw woning. Daarom krijgt U van ons altijd een onderbouwing bij de waardebepaling (indien gewenst schriftelijk). Maak van de vraagprijs geen prijsvraag!

Prijsopdrijving
Veel makelaars zitten te springen om nieuw aanbod. Dat is bij ons niet anders. We merken echter dat er nu al weer aan prijsopdrijving wordt gedaan. De makelaar die u over de vloer krijgt voor een waardebepaling noemt u een zodanig hoge vraagprijs, dat u al snel geneigd bent om voor die makelaar te kiezen! Vraag altijd naar de onderbouwing en trap hier niet in. Als u start met een te hoge vraagprijs, waardoor u uiteindelijk toch zult moeten zakken, bereikt u geen optimale koopprijs.

De vraagprijs bepaalt het succes?
Is de vraagprijs alles bepalend? Nee, zelfs met een gunstige vraagprijs heeft u nog niet de garantie dat uw woning snel verkocht wordt. De huidige situatie op de huizenmarkt verschilt enorm per plaats en per type woning. Een gedateerde jaren 30 woning met achterstallig onderhoud in één van de kleinere dorpen, is voorlopig nog steeds een uitdaging voor de makelaar. Daarbij komt dat de maximale lening op een woning (‘Lone to value’) is verlaagd naar 100% van de koopsom, waardoor minder mensen een hypothecaire lening kunnen krijgen.

Uw woning moet soms toch nog concurreren met de overige aangeboden woningen. Een te hoge vraagprijs kan natuurlijk fnuikend zijn, maar te laag insteken is natuurlijk ook niet goed!.
Een reële vraagprijs is belangrijk, maar geen garantie voor een snelle verkoop. De markt doet zijn werk wel en zal uitwijzen of de inschatting juist is geweest. Soms gaat het heel erg snel, maar het kan ook zijn, dat u wat langer geduld moet hebben voor we de koper voor uw woning hebben gevonden.

Handelsregister Veendam nr. 02085988, BTW-identificatienummer: NL001297915B63